Klussenbedrijf Nederland, waar u alle klussenbedrijven vindt

Recessie biedt starters volop kansen om nú eigen klusbedrijf te starten!

Als er een uitgelezen moment is om je eigen klusbedrijf te starten, dan is het nú.

Wilger van de Beek, directeur van Het KlusHuis Nederland, is daarin vrij stellig en kan het aan de praktijk van de 211 Klusseniers in Nederland staven. Volgens hem biedt de recessie vooral voor veelzijdige vakmensen volop kansen.

De Klussenier krijgt steeds vaker de vraag van potentiële starters of het wel een gunstige tijd is om je eigen klusbedrijf te beginnen. Ook de kredietcrisis gaat tenslotte niet aan de bouw voorbij.

Uit onderzoek en berichtgeving blijkt dat huizenbezitters niet meer denken aan de verkoop van hun woning om naar een andere -vaak duurdere- woning te verhuizen. Ze kiezen ervoor in de bestaande woning te blijven en deze te renoveren en van luxe te voorzien, bijvoorbeeld door het installeren van een nieuwe keuken vloer of badkamer. Juist dat is het werkterrein van de Klusbedrijven. De traditionele aannemer profiteert nauwelijks van deze ‘verbouwingszucht’. ‘De opdrachten gaan vaak naar eenmansbedrijven, bij de gevestigde aannemers droogt het werk op’ aldus een citaat van Henk Klein Poelhuis van de Aannemers Federatie Nederland.

Volgens van de Beek komen er in dat kader steeds meer aanvragen voor grotere klussen binnen al is de consument wel kritischer geworden. ‘De klant wil waar voor zijn zuur verdiende spaargeld en kiest voor zekerheid. Hij wil de garantie dat hij kwaliteit krijgt voor zijn euro. Een erkende klusser is een veelzijdige vakman die ervoor gekozen heeft zijn vertrouwde baan in te ruilen voor het zelfstandig ondernemerschap. Het grote verschil met een ZZP’er is dat hij zich niet aan een vaste opdrachtgever verhuurt maar baas van zijn eigen klusbedrijf is. Hij kent een grote verscheidenheid aan opdrachten die hij voor eigen rekening bij klanten uitvoert. Het KlusHuis steunt hem met de start van zijn klussenbedrijf zoals financiering, geeft een meerdaagse ondernemerstraining, helpt hem bij de kluswerving en zorgt voor opdrachten.

Uit cijfers van de Kamer van Koophandel blijkt dat van de ZZP-starters na drie jaar 40% niet meer actief is.

Klussenbedrijven kennen slechts een uitval van 8% en bij de klussenier is dat zelfs maar 4%.

Bron: het Klushuis